Tuesday, September 11, 2007

Pasionati de fotografie 2



Asa deci...avem si o a II-a parte :)
(Daca nu ati avut ocazia sa o vedeti pe prima, o gasiti aici )

Fregventez vreo 2-3 forumuri de fotografie si mi-e imposibil sa nu observ avalansa de doritori de a deveni pozari. De la liceeni pana la oameni in toata firea, a devenit o moda sa fi fotator.
Asa ca acest post va fi un pseudo-amuzanto semnal de alarma tras pt cei care inca sunt intregi la minte si nu au contactat piticul de creier clickaitor de shutter.

Mai draga oameni inca in toate facultatile mintale, voi stiti ce boala grea e asta ?
Sa te dai pe forumuri si sa te oftici cand vezi in semnatura unuia o scula de scula si sa ti se puna pata ca tu tragi cu un amarat de dSLR entry-level, sau si mai rau, cu o sapuniera jigarita. Si se mai si sparge in figuri ca echipamentul nu conteaza cand voi stiti bine ca cu animalul ala de aparat ati scoate niste opere de sa stea pisica in coada. Si figurantul ala nici nu stie sa il foloseasca calumea. Ia uite ce orizont inclinat are si ce soft e portretul ala. Si cerul ala ars...vai doamne ! Dar detaliile de pe negru...care detalii ? Nu vezi ca nu-i in stare sa invarta de rotitele alea ca sa se vada si matreata din par in poze ? Ce agiamiu ! Blasfemie si mai multe nu.

Si te apuci si scormonesti prin portofel, mai scoti un extras de cont, verifici ciorapul cu agoniseala familiei pt mobila noua in casa si...si-ti dai seama ca trebuie sa mai rozi la unghii nitel si sa rumegi inca vreo 3 luni paine cu sifon, mai cumperi un bilet la Loto, poate poate. Dar nu-i nimic. Salvam in bookmarks review-urile alea de la d300 , mk III , 70-200 , ca sa avem material de balit in astea 3 luni.

Dar trebuie sa faci ceva pana atunci ca pozele tale deja sunt naspa. Si ce face romanasul nostru cand nu are bani ? Improvizeaza.
Decupezi din revistele de moda ale muierii si mai faci un bouncer pt flash-ul on board (da sa nu te prinda ca i-ai decupat tocmai rochia de mireasa aia Versace ca ai belit-o). Iti mai trebuie si elasticul de la borcanul de dulceata trimis de soacra. O sa faca floare, da...arta cere sacrificii.
Mai lasi catelul fara castron, mananci vreo 5 ciocolati doar ca sa strangi staniolul si uite cum iese un ring flash ! Vezi cerculetul din ochi pe care il creeaza ? Pfuai cat de misto. Si umbrele alea soft, nebunie.
Dar cat ai vrea un Macro ! Ce nebunie de furnicute, bule din sifon si stamine de garoafa ai mai face. Si ai de la National Geographic ar fi invidiosi. Dar ti se aprinde beculetul - unde e Zenitu lu' tataia ?! Ce naiba cauta pe balcon printre sculele de la masina ? Nu mai conteaza, acum avem un minunat obiectiv Helios de 58mm care intors face minuni. Bai ce dof scurt ! Uite mai, se vad si firmiturile dintre taste cu asta ! Incredibil.
Dar parca te zgarma si de un ultra wide...eee, cam nasol aici. Da' tot de scormonesti de niste banuti si iti tragi un covertor. Merita. Poti sa faci si lens baby cu el daca il pui invers. Ce misto e bluru ? Vezi ? Cum iti duce privirea chiar spre floricica ? Laser frate, demential. Dar mai tragem si un peisaj in spatele blocului, dar faci prostia sa faci zum pe poza la 100% . Nasoool moment. Cam in ceata nasturii de pe bluzele vecinei de vizavi. Dar decat deloc...mai un usm in fotosop si merge. A meritat pana la urma, e de mare angajament.

Ia sa vedem ce zice lumea acum de pozele noastre. Sper numa sa nu vina figurantu ala habarnist de i-a dat tac'su bani de 5d sa-mi zica mie ca am aberatii cromatice si noiz ca il bag pe unde a iesit imediat...


*To be continued...soon, only on "Through my Lens" :)


Friday, September 7, 2007

Spionu'...

Ca tot sunt spionat si mediatizat prin blogosfera romaneasca...
Mor unii de grija mea de nu se poate.

Monday, September 3, 2007

Caini

Nu am mai postat nimic in ultima vreme cu patrupedele mele iubite. Asa ca incerc sa va delectez cu niste cersetori dinastia de sentimente si haleala.

Cred ca nu o sa pot niciodata sa le rezist cand se uita la mine cu privirea "caine batut numarul 2" din manualul de impresionat bipezii :)